Un antrenament cu mingea de fitness nu doar ca te ajuta sa-ti imbunatatesti intreg tonusul muscular, dar are si numeroase beneficii pentru starea de sanatate. Astazi, ea este folosita in numeroase forme de antrenament, cum ar fi PilatesYogaStrething etc.

Mingea de fitness: un echipament accesibil si eficient

Mingea de fitness este confectionata dintr-un material elastic, moale si poate avea diametrul cuprins intre 35 si 85 cm. Principalul beneficiu al antrenamentului cu mingea de fitness, comparativ cu antrenamentul desfasurat la sol, este acela ca iti solicita mai multe grupe de muschi in incercarea corpului de a-si mentine echilibrul.

  • Mingea de fitness este benefica pentru coloana, oferind suport pentru regiunea lombara in timpul exercutarii exercitiilor.
  • Imbunatateste echilibrul si coordonarea. Mingea de fitness este o suprafata instabila, iar pentru a-ti mentine echilibrul vei solicita simultan mai multe grupe de muschi.
  • Iti imbunatateste postura. Specialistii au descoperit ca este mai sanatos sa mentii curbura naturala a coloanei vertebrale, decat sa fortezi o pozitie perfect dreapta. Pentru a-ti proteja coloana, mentinerea posturii naturale a spatelui este foarte importanta in timpul utilizarii acestui echipament de fitness.